صفر تا صد پالت پلاستیکی
پالت چیست؟
دسته ای از تکیه گاه یا پلت فرمی سفت و سخت محسوب می شود که انواع کالاها به طور یکنواخت (هم از نظر ارتفاع و هم از نظر سطح) به منظور نگهداری در انبارها و یا حمل و نقل، بر روی آن، قرار می گیرند.
پالت یک قاب ساخته شده از جنس چوب، پلاستیک یا فلز است. این محصول به منظور تسهیل در بالا بردن و جابجایی کالا با کمک ماشین آلات و سایر تجهیزات صنعتی، ساخته شده است، به نحوی که به عنوان یک عنصر ضروری برای توزیع محصولات نیز شناخته شده است.
اینگونه است که پالت ها به عنوان سازه هایی طراحی شده اند که محموله یا کالاهای موجود چیدمان شده بر روی آن را می توان به راحتی با لیفتراک و انواع بالابرها بلند، حمل و نگهداری کرد.
تولید پالت ها در سال 1925 میلادی به دلیل نیاز ارتش به حمل سریع کالاهایی مانند غذا یا مهمات برای جنگ آغاز شد. از آن لحظه به بعد، این پالت های مسطح در طول سالها پیشرفت زیادی کردهاند که اکنون به شکل انواع پالتهایی که امروزه میشناسیم با کاربردهای مربوطه، تبدیل شدند. در واقع پالت هایی که بیشترین استفاده را برای حمل و نقل کالا دارند، پالت های چوبی و پالت های پلاستیکی هستند. با این وجود، کاربرد پالت پلاستیکی در حال افزایش است و به طور فزاینده ای در بخش صنعتی از آن استفاده می شود.
با گسترش صنعت لجستیک، انبارداری و توسعه صنایع، ضرورت استفاده از پالت پلاستیکی بسیار به چشم می خورد. به نحوی که قادر باشد روند فعالیت های مربوط به ذخیره کالا در انبار ها و جابجایی بار را به طور بهینه استاندارد سازی کند.
در سال های اخیر طراحی پالت های پلاستیکی رو به بهبودی بسیاری، پیش رفته است و استفاده از آن به دلیل مزایای زیادی که ارائه می دهد در بسیاری از صنایع الزامی شده است. این امر به ویژه در صنایعی که رعایت کنترلهای بهداشتی بالا، مورد نیاز است، مانند صنایع دارویی و غذایی و... بسیار دیده می شود.
در این مقاله منظور از صفر تا صد پالت پلاستیکی، پرداختن به تمامی جزئیات این محصول است. از طراحی و ایده اولیه و تولید آن، تا به کارگرفته شدن در زیر انواع بار و کالا، که در ادامه به شرح جامعی از آن می پردازیم.
تاریخچه پالت پلاستیکی
آغاز تولید خودکار پالت پلاستیکی به دهه 1960 برمی گردد. این زمانی است که تجهیزات صنعتی روی کار آمدند و در آن پالت سازی توسط دستگاه های پیشرفته خودکار، به دلیل توانایی پردازش بسیاری از محصولات پلاستیکی، به روشی استاندارد تبدیل شد.
تقریباً در همان زمان، اولین پالت پلاستیکی ایجاد شد که برای اولین بار در حمل و نقل مدرن مواد، در سال 1964 به کار گرفته شد. این امر یک نوآوری در عرصه تولید محسوب می شد که توانست به فرآیند های تولید پالت به صورت خودکار، به نحوی که امروزه به کار گرفته می شود، کمک شایانی کند.
پالت های پلاستیکی برای سیستم های تولید خودکار توسط دستگاه های پیشرفته اتومات، ایده آل هستند زیرا دارای ابعاد یکسانی هستند. یعنی آن ها تحت فشار شدید در قالبهای صیقلی تولید میشوند که در یکدست بودن اندازه و وزن، 100% سازگاری با قالب را تضمین می کنند.
تولید پالت پلاستیکی توسط قالب های استاندارد به روش رایج ساخت پالت یعنی تزریق پلاستیک، که در این مطلب کامل به توضیح آن می پردازیم، سبب افزایش راندمان کاری و رفع هزینه های غیرضروری مربوط به ماشین های تولید شد.
از طرفی، تغییر تقاضاها و انتظارات مصرف کنندگان برای تحویل سریعتر به این معنی است که انبارهای امروزی برای اطمینان از جریان ثابت به اتوماسیون متکی هستند. بنابراین پالت های پلاستیکی به عنوان سازه ای برای نگهداری و حمل و نقل طیف وسیعی از محصولات در صنایع مختلف، به طور فزاینده ای محبوب شده اند.
مواد تشکیل دهنده پالت پلاستیکی
مواد تشکیل دهنده پالت پلاستیکی، یعنی متریال اولیه ای که در ساخت پالت به کار می رود، دوام و پایداری و مقاومت آن را نیز تعیین کرده و کاربرد آن را در نیز مشخص می کند. از مواد رایج در ساخت پالتهای پلاستیکی که در تولید سایر مصنوعات پلاستیکی نیز به کار می رود می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- پلی اتیلن Polyethylene - (PE)
- پلی پروپیلن (PP) - Polypropylene
- پلی آمید (PA) - Polyamide
- پلی کربنات (PC) - Polycarbonate
در ادامه به شرح هریک می پردازیم.
پلی اتیلن Polyethylene - (PE)
- پلی اتیلن سبک (LDPE) - Low density polyethylene
- پلی اتیلن سنگین (HDPE) - High-density polyethylene
یکی از رایجترین مواد مورد استفاده در ساخت پالت پلاستیکی است. پلی اتیلن سبک، مقاوم در برابر رطوبت و مواد شیمیایی است و به راحتی قابل بازیافت است. پلی اتیلن یک نوع پلیمر است که از مشتقات اتیلن ساخته شده است. پلی اتیلن به دلیل ویژگی ها و کارایی آن در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.
پلی اتیلن از اتیلن که یک گاز هیدروکربنی است، تهیه می شود. اتیلن با استفاده از واکنش پلیمراسیون با کاتالیزورهای مناسب به پلی اتیلن تبدیل می شود. پلی اتیلن به دو دسته اصلی تقسیم می شود:
1. پلی اتیلن سبک (LDPE) - Low density polyethylene
این نوع پلی اتیلن وزن مولکولی پایین تری دارد و پرکاربردترین نوع پلی اتیلن است. کاربردهای معمول آن عبارتند از:
* سبدهای خرید
* پلاستیک های بسته بندی
* لوله های آب
* توری ها
2. پلی اتیلن سنگین (HDPE) - High-density polyethylene
این نوع پلی اتیلن وزن مولکولی بالاتری داشته و بهتر و قوی تر است. تولید اکثر پالت های پلاستیکی از پلی اتیلن HDPE بوده که سبب کیفیت بالای پالت های ساخته شده می شود.
کاربردهای معمول آن عبارتند از:
* پالت پلاستیکی
* مخازن ذخیره
* لوله های هوای فشار بالا
* تانکر های نفت و گاز
* قطعات خودرو
پلی اتیلن دارای خواص زیر است:
1. نرم و قابل جابجایی است.
2. مقاوم در برابر حرارت و یخ است.
3. ضد سایش و ضد زنگ است.
4. دارای مقاومت در برابر رطوبت است.
5. قابل به دست آوردن به شکل و ساختار دلخواه می باشد.
پلی پروپیلن (PP) - Polypropylene
- پلی پروپیلن سبک (PPS) - Polyphenylene Sulfide
- پلی پروپیلن سنگین (HPP) - High-Pressure Processing
این نوع پلاستیک نیز بسیار مقاوم و سبک است و در برابر حرارت و مواد شیمیایی مقاومت خوبی دارد. پلی پروپیلن همچنین دارای استحکام بالایی است و برای استفاده در محیطهای صنعتی سخت مناسب است.
پلی پروپیلن نوع دیگری از پلیمراست که از مشتقات پروپیلن ساخته شده است. پلی پروپیلن از پروپیلن که یک گاز هیدروکربنی است، تهیه می شود. پروپیلن با استفاده از واکنش پلیمراسیون با کاتالیزورهای مناسب به پلی پروپیلن تبدیل می شود.
پلی پروپیلن به دو دسته اصلی تقسیم می شود:
1. پلی پروپیلن سبک (PPS) - Polyphenylene Sulfide
این نوع پلی پروپیلن وزن مولکولی پایین تری دارد و پرکاربردترین نوع پلی پروپیلن است. کاربردهای معمول آن عبارتند از:
* لوله های هوای فشار بالا
* تانکر های نفت و گاز
* قطعات خودرو
* بسته بندی
2. پلی پروپیلن سنگین (HPP) - High-Pressure Processing
این نوع پلی پروپیلن وزن مولکولی بالاتر دارد و قوی تر است. کاربردهای معمول آن عبارتند از:
* ساخت لوله ها
* ساخت قطعات صنعتی
* ساخت تجهیزات پزشکی
پلی پروپیلن یکی از مهمترین پلیمران ها در صنایع مختلف است و به دلیل خواص آن در بسیاری از کاربرد ها به کار می رود.
پلی آمید (PA) - Polyamide
- پلی آمید نامطابق - Non-compliant polyamide
- پلی آمید 6.6 - Polyamide 6/6
پلی آمید یا نایلون، یک پلاستیک بسیار قوی و مقاوم در برابر سایش است. پالتهای ساخته شده از پلی آمید دارای عمر طولانی و مقاومت بالا در برابر ضربه هستند.
پلی آمید یک نوع پلیمر است که از مونومرهای آمید ساخته شده است. پلی آمید به دلیل کارایی آن در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.
پلی آمید از مونومرهای آمید تهیه می شود. واکنش پلیمراسیون با کاتالیزورهای مناسب به پلی آمید تبدیل می شود.
پلی آمید به دو دسته اصلی تقسیم می شود:
1. پلی آمید نامطابق - Non-compliant polyamide
این نوع پلی آمید وزن مولکولی پایین تری دارد و پرکاربردترین نوع پلی آمید است.
2. پلی آمید 6.6 - Polyamide 6/6
این نوع پلی آمید وزن مولکولی بالاتر دارد و قوی تر است.
پلی آمید در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.
پلی کربنات (PC) - Polycarbonate
این نوع پلاستیک شفاف و بسیار مقاوم در برابر ضربه و حرارت است. پالتهای پلی کربنات معمولاً برای حمل و نقل محصولات حساس و گران قیمت استفاده میشوند.
- پلی کربنات یک نوع پلیمر است که از مونومرهای کربنات ساخته شده است.
- پلی کربنات از مونومرهای کربنات تهیه می شود. واکنش پلیمراسیون با کاتالیزورهای مناسب به پلی کربنات تبدیل می شود.
- پلی کربنات یک پلیمری بسیار سخت است که بر خلاف دیگر پلیمران ها قابلیت شکنندگی را ندارد.
- پلی کربنات یک پلیمری بسیار قوی است که در برابر حرارت و یخ مقاومت می کند.
- پلی کربنات یک پلیمری بسیار ضد سایش است که بر خلاف دیگر پلیمران ها میزان سایش را کاهش می دهد.
بنابراین، پلی کربنات یکی از انتخاب های مناسب برای صنایع مختلف است که به کارایی بالا و مقاومت در برابر شرایط محیطی نیاز دارند.
بدین ترتیب برای ساخت پالت از متریالی که شرح داده شد با توجه به نکات زیر، می توان بهترین انتخاب مواد برای تولید پالت پلاستیکی را نیز انجام داد:
- بارگذاری: پالت باید بتواند وزن بار را تحمل کند. بنابراین، نوع پلاستیک و ضخامت آن باید متناسب با بارگذاری باشد. در واقع مواد به کار رفته در ساختار پالت، در میزان تحمل بار آن تاثیر مستقیمی دارد.
- محیط کاری: اگر پالت در محیطی با دمای بالا یا پایین یا در معرض مواد شیمیایی قرار گیرد، باید از پلاستیکی استفاده شود که در برابر این شرایط مقاوم باشد. به همین دلیل در هنگام انتخاب پالت پلاستیکی برای صنعت خود، می بایست به این مورد توجه نمود.
- نوع محصول: برخی از محصولات به پالتهای بهداشتی و ضد باکتری نیاز دارند. در این موارد، از پلاستیکهای با ویژگیهای خاص استفاده میشود.
روش تولید پالت پلاستیکی
فرآیند تولید پالت پلاستیکی در طول زمان تکامل یافته است و شرکت های تولید کننده این محصول تلاش زیادی برای ترکیب بهترین فناوری انجام داده اند. هدف از این فرآیند بهینه سازی قطعات، یعنی بهبود ضخامت و ساختار، کاهش وزن، افزایش دوام و ساخت طرح های پیچیده تر با قابلیت های بیشتر است.
امروزه تکنیکهای بسیار متنوعی برای تولید پالتهای پلاستیکی وجود دارد، تا جایی که گاهی اوقات انتخاب فرآیندی که بیشترین کارایی زنجیره تامین را افزایش میدهد، دشوار است. در میان رایج ترین فرآیندهای تولیدی که در حال حاضر می توانیم پیدا کنیم، موارد زیر متمایز هستند:
روش تزریق پلاستیک، شکل دهی حرارتی، قالب گیری دمشی، فشرده سازی و ….
ما در این مطلب به فرآیند تولید پالت پلاستیکی ساخته شده از طریق سیستم تزریق پلاستیک می پردازیم، زیرا این یک سیستمی است که علاوه بر تضمین کیفیت محصولات پلاستیکی، با یکی از ارزش هایی مطابقت دارند که بسیار مهم است: پایداری و مراقبت از محیط زیست.
مراحل تکنیک قالب گیری تزریق پلاستیک
همان طور که اشاره کردیم، ساخت پالت های پلاستیکی به روش تزریقی یکی از پرکاربردترین فرآیندها برای دادن شکل و اندازه مطلوب به این ماده است. زمانی که میخواهید تولید در مقیاس بزرگ انجام دهید، این تکنیک عالی است، بهویژه زمانی که نیاز است طرح پالتهای یکسانی، چندین بار تولید شود و در طول زمان ثابت و یکسان باقی بمانند. به طور کلی، فرآیند تزریق از طریق مراحل زیر انجام می گردد:
مواد پلاستیک ( گرانول ) از طریق یک قیف مانند که در دستگاه تعبیه شده است به درون ماشین تزریق پلاستیک وارد می شود. سپس نوارهای گرمایش و نیروی اصطکاک مواد پلاستیکی را ذوب می کند.
پلاستیک داغ، زمانی که در حالت مایع قرار می گیرد، محفظه گرمایش را از طریق یک نازل به سمت یک حفره یا قالب خارج می کند، جایی که پالت شکل قالب بلند شده را به خود می گیرد، به طوری که متعاقباً از طریق یک سیستم خنک کننده سرد و سخت می شود.
بدین ترتیب ساخت پالت پلاستیکی در قالب استاندارد از پیش تعیین شده صورت می گیرد.
در فرآیند تولید پالت پلاستیکی تزریقی، به نوبه خود، دو نوع مختلف یا تکنیک تولید، وجود دارد که عبارتند از: یک سیستم فشار پایین و یک سیستم فشار بالا.
سیستم کم فشار. در این حالت، حفره قالب با مواد پلاستیکی از پالت و یک گاز بی اثر تزریق می شود. یعنی گازی وارد می شود که با ماده واکنش شیمیایی نمی دهد. معمولاً از دی اکسید کربن یا نیتروژن استفاده می شود و هنگامی که مخلوط گاز نیتروژن و پلی پروپیلن/پلی اتیلن گرم می شود، عوامل دمنده فعال می شوند و در نتیجه یک هسته سلولی توسط یک ماده پلاستیکی سفت و سخت احاطه شده است.
قالب گیری با فشار بالا. سیستم تزریق فشار بالا فرآیندی است که به طور گسترده در ساخت پالت های پلاستیکی پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE) یا پلی پروپیلن (PP) استفاده می شود. این یک فرآیند بسیار دقیق است که نیازی به هزینه های گزاف و سخت ندارد. با استفاده از این تکنیک تولید، ماده خام در داخل بشکه ای که دارای پیچ چرخان است تا دمای تقریبی 250 درجه سانتیگراد گرم می شود. هنگامی که پلاستیک به دمای مورد نظر رسید، آن را در قالب تزریق می کنند، در آنجا تحت فشار نگه داشته می شود و سپس اجازه می دهد تا خنک شده و خارج شود.
بنابراین، فرآیند قالب گیری تزریقی با فشار بالا یک گزینه ایده آل برای زمانی است که به یک پالت پلاستیکی با جزئیات بسیار پیچیده نیاز است.
قالب گیری فوم ساختاری برای تولید پالت پلاستیکی
این یک شکل تولید با فشار پایین است. این فرآیندی است که به مواد اولیه کمتری نیاز دارد و همچنین هزینه کمتری نسبت به سایر انواع تولید دارد.
ساخت پالت پلاستیکی از طریق ترموفرمینگ
ترموفرمینگ به دو مرحله ای بودن شناخته می شود. ابتدا پلاستیک (پلی اتیلن) برای ایجاد یک ورق پلاستیکی گرم می شود. دوم اینکه قالب های سفارشی با تخلیه هوا و دادن شکل دلخواه به آنها ایجاد می شود. به عنوان یک مزیت، می توان گفت که این امر باعث می شود پالت های پلاستیکی بسیار ارزانی تولید شوند، با این که تولید آنها زمان بیشتری می برد.
ساخت پالت پلاستیکی با قالب گیری فشرده
در اینجا از قالب های دو تکه ای استفاده می شود که پس از بارگیری، توسط پرس مجبور می شوند تا حفره قالب را با مواد مورد نظر (مواد بازیافتی، لاستیک، رزین های مصنوعی و....) پر کنند.
ساخت پالت پلاستیکی از طریق قالب گیری سنتی
در این نوع قالبگیری، ابتدا یک قالب پوستهمانند از مواد پلاستیکی دانهبندی شده را بارگذاری کرده، سپس گرم می کنند و آن را در دو صفحه عمود بر هم می چرخانند، بنابراین به توزیع و ذوب مواد در قالب نیز کمک می شود.
ویژگی های پالت پلاستیکی
از ویژگی های پالت پلاستیکی که آن را بین سایر پالت ها متمایز می کند، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- وزن سبک
یکی از برجسته ترین ویژگی پالت پلاستیکی، وزن آنها است، زیرا بسیار سبک تر از پالت های چوبی معمولی می باشند و در عین حال با این وزن سبک، تحمل بار بالایی نیز دارند.
- تحمل وزن بالا
پالت های پلاستیکی ساخته شده از HDPE به لطف موادشان، می توانند بارهای بیشتری را نسبت به پالت های چوبی تحمل کنند.
- نفوذ ناپذیری
عواملی مانند آب و سایر مایعات، عناصری هستند که بر دوام، مقاومت و قوام پالت های پلی اتیلن با چگالی بالا تاثیری ندارند. در واقع سبب خاصیت ضد آب بودن پالت های پلاستیکی می شوند.
- دوام بیشتر
پالت های پلی اتیلن مقاومت بهتری نسبت به پالت های چوبی دارند. زیرا پالت جنس چوب، با گذشت زمان و شرایط محیطی خراب شده و عمر مفید، دوام و ترکیب فیزیکی آن ها به حداقل می رسد.
- ایمنی
همان طور که گفته شد، پالت های پلی اتیلن ضد آب هستند، بنابراین باکتری هایی که می توانند بر ترکیب شیمیایی و فیزیکی محصولات تأثیر بگذارند، به داخل آن نمی رسند.
- سازگار با محیط زیست
پلی اتیلن با چگالی بالا می تواند بازیافت شود، این امر زمانی است که پالت پلاستیکی به پایان چرخه عمر مفید خود رسید.
- سهولت در تمیز کردن
تمیز کردن پالت یا پالت پلی اتیلن فرآیندی بسیار ساده تر است زیرا می توان از آب و صابون برای تمیز کردن آن استفاده کرد.
- صرفه جویی درازمدت
به دلیل کیفیت بالای پالت های پلاستیکی، می توان از خرید مجدد آن ها صرفه جویی کرده و تا سالها با استفاده درست، عمر و دوام پالت ها را نیز بالا برد.
مزایای پالت پلاستیکی
با توجه به موارد بسیاری که از ویژگی های مطلوب این محصول در این متن بیان شد می توان مزایای دیگر آن را نیز در این بخش ادامه داد:
مزیت اول آن این است که وزن یک پالت پلاستیکی تقریباً نصف یک پالت با مشخصات مشابه مانند چوب است.
مزیت دوم این است که آنها برای تمیز کردن مناسب تر هستند، چیزی که بسیار ارزشمند است، به ویژه در صنایع غذایی و بهداشتی؛ از این نظر، باید گفت که پالتهای پلاستیکی با طراحی پیچیده نیاز به تمیز کردن مکانیزه و جامع دارند، زیرا آن ها گوشههای بسیار سختی دارند که در آن کثیفی به راحتی جمع میشود.
مزیت سوم، پالت های پلاستیکی را می توان رنگی تولید نمود و برای هر کاربر و سازمان برای مکان و کنترل بهتر مطابق با نیاز آن ها، شخصی سازی کرد.
مزیت چهارم، پالت های پلاستیکی دوام بیشتری دارند، به طوری که حدود ده برابر مقاوم تر از چوب ساخته شده تا از ضربه های اجتناب ناپذیری که ممکن است در حین جابجایی ها به آن وارد شود، در امان باشند.
به طور کلی باید گفت؛ پالت های پلاستیکی دارای خواص زیادی هستند که می تواند آن ها را به گزینه ای عالی برای محیط زیست برای شرکت هایی تبدیل کند که به دنبال رشد پایدار با کاهش انتشار CO2 هستند. پالت های پلاستیکی بر اساس ISO 14001 قالب گیری می شوند و گزینه ای عالی برای شرکت هایی هستند که به محیط زیست اهمیت می دهند.
علاوه بر این، ادغام پالت به دلیل به حداکثر رساندن استفاده از چرخه عمر هر پالت و بازیافت پالت های آسیب دیده، اثرات منفی زیست محیطی لجستیک را کاهش می دهد. در واقع وقتی پالت پلاستیکی دیگر قابل استفاده نباشد، تبدیل به زباله های بی مصرف نمی شود. در مقابل، 100٪ قابل بازیافت است و می توان از آن برای ساخت پالت های جدید یا سایر محصولات پلاستیکی استفاده کرد.
پالت های پلاستیکی به طور گسترده به دلیل قابل انباشته شدن و پایدار بودن شناخته شده اند، بنابراین می توان فضای بیشتری را در انبار خود داشته تا پالت ها به طور منظم روی هم قرار گیرند. علاوه بر این، توانایی توهم خور بودن بیشتر آنها، ذخیره سازی بهینه را تسهیل کرده و هر متر فضای ارزشمند را نیز ذخیره می کند.
معایب پالت پلاستیکی
همان طور که گفته شد پالتهای پلاستیکی در صنعت حمل و نقل و انبارداری از محبوبیت بالایی برخوردارند؛ اما مانند هر محصول دیگری، معایب خاص خود را دارند. در ادامه به برخی از معایب پالتهای پلاستیکی اشاره میشود:
- قیمت بالا
پالتهای پلاستیکی معمولاً نسبت به پالتهای چوبی و فلزی قیمت بیشتری دارند که به دلیل هزینه متریال اولیه و روش تولید آن است، که این امر ممکن است برای برخی کسب و کارها بهویژه در تامین تعداد زیادی از این محصول، یک معضل تلقی شد.
- حساسیت به دما
برخی از پالتهای پلاستیکی در دماهای بسیار بالا یا پایین ممکن است دچار تغییر شکل یا شکستگی شوند. این مسئله بهویژه در محیطهای سرد یا گرم میتواند مشکلساز باشد. از این رو پالت های سازگار با دماهای بسیار بالا یا بسیار پایین( -45 تا +45 درجه) به طور سفارشی ساخته شدند که با توجه به نیاز مشتری، تولید گردند.
- محدودیت در ظرفیت بار
اگرچه بسیاری از پالتهای پلاستیکی میتوانند وزنهای سنگینی را تحمل کنند، اما بهطور کلی، ظرفیت بار آنها نسبت به پالتهای فلزی کمتر است و ممکن است مناسب 3بارهای سنگین نباشند. البته لازم به ذکر است که از پالت های فلزی به دلیل وزن بالا، در صنایع محدودی نیز استفاده می شود.
- استحکام کمتر در برابر ضربه
در مقایسه با پالتهای چوبی یا فلزی، پالتهای پلاستیکی ممکن است هنگام ضربات شدید و محکم، آسیب پذیرتر باشند و نیاز به تعویض بیشتری داشته باشند.
- عدم قابلیت تعمیر
پالتهای پلاستیکی معمولاً قابلیت تعمیر ندارند و در صورت آسیب دیدن، باید تعویض شوند، در حالی که پالتهای چوبی ممکن است با ترمیم مناسب دوباره قابل استفاده شوند.
- لغزش و سرخوردگی
برخی از پالتهای پلاستیکی در شرایط خاصی مثلا سطوح صاف، ممکن است لغزش و سرخوردگی بیشتری نسبت به پالتهای چوبی داشته باشند، که میتواند ایمنی بار را به خطر بیاندازد.
در نهایت، انتخاب مناسب بین پالتهای پلاستیکی و سایر نوعهای پالت به نیازها و شرایط خاص هر کسب و کار بستگی دارد.
کاربرد پالت پلاستیکی
با وجود تمام ویژگی ها و مزایا و معایبی که از پالت پلاستیکی ذکر شد، نمی توان از کاربرد گسترده ای که در صنایع و موارد بسیاری که دارد چشم پوشی کرد. با این که پالتهای چوبی هنوز در برخی بخشها به دلیل هزینه کم، قابل توجه هستند، اما با این وجود شرکت های بیشتری به سمت پالت های پلاستیکی روی آورده اند که عمده ترین دلیل این امر را می توان بهداشتی بودن پالت پلاستیکی تلقی نمود که در صنایع بسیاری ضرورت پیدا کرده است.
در واقع شرکت ها به طور فزاینده ای ملزم به رعایت تعادل زیست محیطی و اجتماعی محیط زیست هستند. از این رو با در نظر گرتن تمامی ویژگی های پالت های پلاستیکی و بهینه سازی آن، می توان موجب گسترش کاربرد پالت ها در تمامی صنایع شد تا بهترین عملکرد را نیز در انبارداری و حمل و نقل انواع بار نشان دهند. بدین ترتیب از کاربرد انواع پالت پلاستیکی می توان به این موارد اشاره نمود:
- صنعت داروسازی
- صنعت مواد غذایی
- صنعت میوه و سبزیجات
- صنعت گوشت و طیور
- صنعت خودرو
پالت های پلاستیکی برای بخش داروسازی
صنایع شیمیایی ویژگی های خاص خود را دارد که نیازمند بسترهای خاصی برای حمل و نقل و نگهداری کالاهای خود است. بخشی است که در صورت عدم مراقبت کافی برای این کالاهای خاص، خطر آلودگی بالایی دارد.
جنس چوب به آسانی دچار عفونت و انگل می شود. علاوه بر این، خیس شدن آن توصیه نمی شود، که تمیز کردن یا ضدعفونی کردن آن را دشوار می کند. اما در مقابل، پلاستیک ضد آب است و به راحتی با بخار یا حتی با استفاده از مواد شیمیایی و محصولات ضد باکتری تمیز می شود.
در صنعت داروسازی، ایجاد یک محیط آسپتیک برای جلوگیری از آلودگی داروها ضروری است. بدین ترتیب پالتهای پلاستیکی بهترین گزینه برای این صنعت هستند.
پالت های پلاستیکی برای بخش مواد غذایی
کیفیت یک محصول نه تنها با مبدأ آن تعیین می شود، بلکه با کیفیت فرآیندهای حمل و نقل، جابجایی و توزیع آن نیز تعیین می گردد. بنابراین، استفاده از بستهبندیهایی که شرایط بهداشتی گیاهی خوبی را تضمین میکنند و در برابر انواع عفونتها و انگلها مصون هستند، ضروری است.
در بخش مواد غذایی، تضمین یک محیط بهداشتی که شرایط خاص ایمنی، بهداشت و نظافت را داشته باشد، ضروری است. پالت های پلاستیکی برای انبارش و جابجایی مواد غذایی می توانند بهترین گزینه بهداشتی تلقی شوند.
پالت های پلاستیکی در صنعت میوه و سبزیجات
حمل و نقل میوه ها و سبزیجات و همچنین توزیع و نگهداری آنها توسط یک سری استانداردها، قوانین و موافقت نامه های بین المللی تنظیم می شود. شرکت های لجستیک باید شرایط خاصی مانند کنترل دما، بسته بندی یا ایمن سازی صحیح محموله را داشته باشند. به این ترتیب اطمینان حاصل می شود که غذا در شرایط عالی به دست مصرف کنندگان می رسد.
پلاستیک به دلیل خواص عالی برای توزیع محصولات تازه، ماده ای است که به طور گسترده در صنعت میوه و سبزیجات استفاده می شود و کاربرد گسترده ای را در نگهداری این محصولات و ارسال و صادرات آن ها پیاده می کند.
پالت های پلاستیکی برای صنعت گوشت و طیور
مانند بخش میوه و سبزیجات، بخش گوشت و طیور نیز بازاری بسیار منظم با استانداردهای کیفی و بهداشتی بسیار سخت است.
حمل و نقل گوشت و مرغ با استفاده از جعبه های پلاستیکی که در بالای پالت ها برای حمل و نقل قرار می گیرند انجام می شود. این پلتفرمها تقریباً مستقیماً با مواد غذایی در تماس هستند و بسیار مهم است که شرایط بهداشتی خاصی را رعایت کنند تا از آلودگی تصادفی غذاهای فرآوری شده جلوگیری شود.
پالت های پلاستیکی برای صنعت خودرو
پالتهای پلاستیکی علاوه بر سهولت بیشتر در تمیز کردن، از تخلیههای الکترواستاتیکی محافظت میکنند که برای حمل و نقل قطعات الکترونیکی خودرو مفید است. مزایای بی شمار این پالت ها باعث شده است که شرکت های خودروسازی از پالت های پلاستیکی در زنجیره لجستیک خود استفاده کنند.
البته لازم به ذکر است که فاکتور وزن، دوام و ظرفیت انباشتگی پالت ها برای کاربرد های مورد نظر نیز قابل توجه است.
پالت پلاستیکی؛ ایده آل برای کسب و کار
با توجه به تمامی مواردی که در قسمت بالا بررسی شد، از تولید و ویژگی های پالت پلاستیکی گرفته تا مزایا و معایبی که عنوان شد، می توان گفت سالانه تعداد زیادی از این مصنوعات پلاستیکی توسط تولید کنندگان مختلف به شیوه های متنوع تولید و در بازار عرضه شده و در صنایع و کسب و کارهای بزرگ و کوچک بیشماری مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد گسترده این پالت ها به نحوی است که عملاً نبود آن را در بخش انبارداری و یا نگهداری محصول در خط تولید، به زیر صفر می رساند و همواره بر استفاده از آن نیز تاکید دارد. با بکارگیری صحیح و اصولی از این محصولات بهداشتی صنعتی، می توان سبب دوام و پایداری آن و استفاده دراز مدت و بهینه پالت ها در طی سالیان متمادی نیز گردید. و به خوبی از قیمت پالت پلاستیکی مناسب و بصرفه بهره مند شد.
افزودن دیدگاه جدید