تفاوت شاخص پالت چوبی با پالت پلاستیکی

در این مقاله به بررسی تفاوت شاخص پالت چوبی با پالت پلاستیکی و ویژگی ها و کاربرد های این پالت ها در صنایع پرداخته می شود که هریک چه کاربرد و چه عملکردی داشته و چگونه در ذخیره سازی و انبارداری کالا و همچنین حمل و نقل بار تاثیر گذار می باشند.

انبارداری کالا و همچنین حمل و نقل بار تاثیر گذار می باشند.

البته اگر آشنایی مختصری با این تجهیزات صنعتی داشته باشید، می دانید که پالت چوبی نقاط ضعفی دارد که طی این سال هایی که در بازار مورد استفاده قرار می گرفته، همواره برای کاربران مخاطره آفرین بوده و در حمل و نقل و نگهداری کالا سبب ایجاد دردسر هایی چون شکسته شدن و عدم تحمل بار بوده که مصرف کنندگان آن با مشکلات آن دست و پنجه نرم می کردند.

چالش هایی که پالت های چوبی در صنایع و کسب و کارهای مختلف ایجاد می کرد سبب شد تولیدکنندگان را به فکر تولید محصولی با همین کارایی اما دوام و مقاومت بسیار بالاتری مجبور کند. در واقع پالت زیر باری که بتواند تحمل وزن هر بار را داشته باشد و بدون این که آسیبی به کالای چیدمان شده بر روی آن وارد کند، بهترین گزینه برای جایگزین پالت های چوبی پر دردسر باشد.

شایان ذکر است دارا بودن آگاهی لازم از هریک از مشخصات و ویژگی های پالت چوبی و پالت جایگزین آن، سبب کسب اطلاعات بیشتر در هنگام خرید پالت ها برای استفاده مورد نظر در هر صنعتی خواهد شد. در ادامه به شرح جامعی از پالت چوبی و پالت پلاستیکی ( که بعد ها به عنوان جایگزینی برای پالت های چوبی اختراع شد ) و تفاوت های هریک نیز می پردازیم.

تفاوت شاخص پالت چوبی با پالت پلاستیکی

پالت چوبی

پالت های چوبی سازه های مسطح هستند که همان طور که اشاره شد برای حمل و نقل و نگهداری کالا و محصولات در ابعاد مختلف تولید و استفاده می شوند.

پالت چوبی به هدف قرار گرفتن در زیر بار اختراع شد تا سبب سهولت در انجام کارها در صنایع مختلف گردد.  اما این سازه های چوبی متاسفانه نتوانست اون توقعی که سازندگان آن از این محصول انتظار داشتند را فراهم کند. در ادامه تاریخچه کلی پالت های چوبی را شرح می دهیم.

پالت چوبی

تاریخچه پالت چوبی

اگر بخواهیم به تاریخچه پالت های چوبی بپردازیم به این اشاره می کنیم که ساخت این پالت ها برای اولین بار به مصر باستان و بین النهرین بر می گردد که به عنوان اسکید شناخته می شد. اما تاریخچه استفاده و تولید پالت های چوبی برای حمل و نقل کالا، از ابتدای قرن بیستم در ایالات متحده آمریکا آغاز می شود. در ابتدا از پالت ها برای حمل کالا در واگن های قطار استفاده می شد و به همین دلیل ابعاد آن ها با ابعاد واگن ها مرتبط بود. امروزه این اندازه پالت استاندارد در نظر گرفته می شود، اگرچه خود پالت ها فقط برای حمل و نقل ریلی استفاده نمی شوند.

البته هرچقدر تلاش شد این پالت های چوبی استاندارد ساخته شوند، باز چون از پایه و اساس، دوام و استحکام مناسبی ندارند، هر چقدر هم که تلاش شده آپشن هایی به آن اضافه شود اما متاسفانه پروژه ای شکست خورده بود.

در روسیه پالت هایی با ابعاد و طول و عرض 80*120 و100*120 سانتی متر بر اساس استانداردهای راه آهن اروپا رایج شد که اندازه و نوع پالت ها به پارامترهای محموله مورد حمل یعنی وزن، اندازه و سایر مشخصات آن، بستگی داشت.

در سال 1924 هوارد تی هالوول اولین اختراع کننده و طراح پالت چوبی، که از این محصول به عنوان “سکوی بالابر کامیون” یاد کرد، طراحی اش به گونه ای بود که تخته های چوبی به دو رشته متصل شده بود و جهت حمل و نقل و جابجایی ها مورد استفاده قرار می گرفت.

البته در حین استفاده از پالت های چوبی، این ریسک دائم وجود داشت که در حین جابجایی بشکند یا از قسمت اتصالات آن دچار آسیب شود. اما به دلیل این که چاره دیگری وجود نداشت، ناچاراً از این محصول استفاده می کردند.

تاریخچه پالت چوبی

در دهه 1930همان طور که طراحی و روی کار آمدن لیفتراک ها به پیشرفت و مکانیزه تر شدن صنایع منجر شد، این پالت های چوبی نیز تکامل یافت. تا اواخر دهه 1930، این سکو های چوبی می توانستند در اندازه های مختلف و دلخواه عرضه شوند. اما این امر، یک مشکل ایجاد کرد، زیرا ممکن بود برای حمل درست توسط لیفتراک خیلی بزرگ یا خیلی کوچک ساخته شده باشند و ابعاد استانداردی متناسب با شاخک های لیفتراک نداشته باشند.

دقیقا این یکی از چالش های بزرگی بود که این پالت های چوبی داشتند و سبب می شد با هر بار تغییر در تنوع کالا ها و بارهای مختلف، برای مصرف کننده دردساز شوند و نتوانند خواسته مورد نظر را فراهم کنند.

در طراحی ریموند، او با در نظر گرفته رویه بالایی سطح اصلی، یک سکوی پایین را اضافه کرد. این یک سکویی را ایجاد کرد که بر روی آن بار قرار می گیرد و یک صفحه پایین با پایه که بار را نگه می دارد. بین دو سطح پایه دار چوبی که به گونه ای طراحی شد که ورودی شاخک های لیفتراک را برای بلند کردن پالت فراهم کند.

این طراحی جدید، ثبات و قابلیت انباشته شدن بیشتری را برای طراحی پالت ایجاد کرد.

اما این آزمون و خطاها، باز هم منجر به این امر نمی شد که بتوان پالت چوبی را یک پالت استاندارد معرفی کرد. در ادامه مطلب در مورد ویژگی های متاسفانه نامطلوب این محصول اشاره می شود تا متوجه مشکلات این محصول شوید.

پالت چوبی در جنگ جهانی دوم

تقاضا برای پالت های چوبی در طول جنگ جهانی دوم با نیاز روزافزون به حمل و نقل تجهیزات، مواد، لوازم و سلاح افزایش یافت. زیرا هنوز محصول دیگری روی کار نیامده بود که بتواند در وضعین کنونی، زیر بار مواد و  کالاها قرار بگیرد و دردسرهای پالت چوبی را نداشته باشد.  ایالات متحده و سایر نیروهای متفقین برای ارسال مقادیر زیادی کالا به خارج از کشور و اطمینان از رسیدن آن ها به خط مقدم در شرایط خوب به   ناچار به   پالت های چوبی متکی بودند.

در این زمان بود که برای افزایش کارایی زنجیره تامین، سعی شد در ساخت پالت چوبی تغییراتی لحاظ شود تا بهبود پیدا کنند. به عنوان مثال، این پالت دارای ورودی چهار طرفه شد تا قادر باشند لیفتراک ها به هر چهار طرف پالت دسترسی داشته باشند.

تغییر دیگر استاندارد کردن اندازه پالت به 120 در 120 بود. این امر به ساده سازی حمل و نقل نظامی کمک کرد زیرا آن ها می بایست از اندازه دقیق پالت هایی که برای ذخیره و جابجایی لوازم مورد استفاده قرار می گرفت مطلع می بودند.

همان طور که ارتش استفاده از پالت های چوبی را افزایش داد، کسب و کار ها نیز افزایش یافتند. تولید انبوه در حال گسترش بود و کسب و کارها از پالت های چوبی برای حمل و نقل کالاهای خود استفاده می کردند.

پالت چوبی پس از جنگ جهانی دوم

همانطور که گفته شد در طول جنگ پالت چوبی یک وسیله ضروری بود، و حتی مدل های جدیدی از پالت چوبی طراحی شد و مورد استفاده قرار گرفت. با این حال، ثبت اختراعات آن به طور رسمی تا پس از پایان جنگ انجام نشد. در اینجا سه ​​حق ثبت اختراع مهم که پس از جنگ جهانی دوم ثبت شده است آورده شده است:

1945

رابرت براون یک طرح اولیه برای یک پالت ورودی چهار طرفه ارائه کرد.

1949

نورمن کانرز، افسر تدارکات نیروی دریایی ایالات متحده، طرح خود را برای اولین پالت بلوک چهار طرفه مدرن یکبار مصرف به ثبت رساند.

گریم عزیز حق اختراع خود را برای یک پالت پایه دار ورودی چهار طرفه مدرن به ثبت رساند. طراحی Graeme طرحی است که بیشترین شباهت را به چیزی دارد که هنوز هم استفاده می شود.

دهه 1950 و 1960

پس از پایان جنگ جهانی دوم،  چون هنوز پالتی مناسب و برتر از این محصول ساخته نشده بود، به اجبار پالت چوبی در صنعت حمل و نقل مورد تایید و استفاده قرار گرفت. کسب و کارهای آمریکایی بیشتر و بیشتر شروع به استفاده از آن ها برای حمل و نقل کالاهای خود کردند. پالت ها نه تنها بر نحوه نگهداری و ارسال کالاها تأثیر گذاشتند، بلکه به انقلابی در شیوه طراحی کامیون ها و انبارها نیز کمک کردند.

با این وجود تا پیدا کردن و ساخت یک پالت مستحکم از متریال مقاوم تر که دوام بالایی داشته باشد و بتواند جایگزین پالت چوبی در حمل و نقل و جابجایی ها باشد، هنوز میسر نبود و استفاده از این پالت های پر دردسر، رواج داشت.

با توجه به روش‌های مختلف استفاده از پالت‌ها، تولیدکنندگان پالت چوبی مجبور بودند حمل‌ونقل با کامیون، هواپیما، قطار و قایق را در نظر بگیرند. آن ها همچنین باید ذخیره کالاها در انبارها، عبور از درها و راهروهای پایین، نصب در قفسه ها و روی هم قرار گرفتن را ارزیابی می کردند.

اگرچه هیچ ابعاد استاندارد جهانی پذیرفته شده توسط همه سازمان ها وجود ندارد، در طول دهه های 50 و 60 بود که استانداردها توسط گروه های خاصی ایجاد شد. در اینجا دو نمونه وجود دارد که امروزه نیز شناخته شده است.

پالت یورو

شرکت های راه آهن اروپایی گرد هم آمدند تا یک پالت استاندارد را برای استفاده در سراسر اروپا توسعه دهند. هدف این بود که بارگیری و تخلیه واگن های باری سریعتر شود. این امر منجر به اولین استانداردهای ابعادی و کیفیت اروپایی برای پالت های چوبی شد که امروزه به عنوان پالت یورو شناخته می شود.

تولید کنندگان پالت چوبی سعی کردند با استاندارد نشان دادن این محصول، به عنوان پالت چوبی یورو ، تایید آن را برای استفاده در کشورهای اروپایی بگیرند. اما این دست و پا شکسته پیش رفتن این محصول، فقط روی کار آمدن محصول مقاومت تر و بهتر را نیز زمانبر می کرد.

پالت چوبی یورو

پالت های EPAL

پالت های EPAL تولید شده در اروپا نیز از چوب جنگل های مدیریت شده پایدار و تقریباً به طور کامل از مواد بازیافتی، به عبارت دیگر، از “مواد ضایعات” سایر صنایع چوب ساخته شده اند که در غیر این صورت دفع می شوند.

محاسبه تعداد پالت هایی که امروزه در سراسر جهان در گردش هستند دشوار است. انجمن پالت اروپا تخمین می زند که تقریباً 350 تا 500 میلیون پالت دارای مجوز EPAL در کنار تعداد زیادی از پالت های دیگر از تولید کنندگان بی شمار دیگر استفاده می شود.

در همین جا می توان متوجه شد که استفاده از پالت های چوبی به دلیل از بین بردن محیط زیست و درختان، چقدر می توانند آسیب رسان باشند و به مرور سبب تخریب جنگل ها و… شوند.

واضح است که تصور دنیایی بدون پالت غیرممکن است. هیچ کارخانه، هیچ فروشگاه، هیچ سوپرمارکتی بدون آنها نمی توانست کار کند. این نشان می دهد که چگونه ساده ترین چیزهایی مثل پالت می تواند مزایای فوق العاده ای داشته باشد و به موفقیت جهانی دست یابد. البته این امر زمانی به تحقق کامل می رسید که بتوان یک پالت استاندارد و سازگار با تمامی شرایط و وزن بار را به صنایع معرفی کرد.

پالت های EPAL

ساخت پالت چوبی

پالت های چوبی از انواع چوب تولید می شوند. این پالت ها از چوب های برش خورده به صورت افقی و عمودی توسط میخ ها و منگنه ها تشکیل شده اند. ازچوب های که در تولید پالت چوبی مورد استفاده قرار می گیرند شامل؛

صنوبر: گونه های درختی گسترده ، مواد سست و نرم ، دوام ضعیف ، برای ایجاد پالت چوبی استفاده می شود که تقاضای کمی دارد.

صنوبر
چوب کاج برای ساخت پالت چوبی

چوب کاج: متعلق به گونه های درخت مخروطی است که دارای انواع مختلفی و کاربرد گسترده است. گل کاج زرد/کاج سفید/کاج قرمز ضخیم است ، چوب سخت ، سفید ، زیبا از نظر ظاهری برای ایجاد مواد بسته بندی خوب استفاده می شود.

مشکلات پالت چوبی

بسیاری از کارگران انبار و حمل و نقل، پالت چوبی را به دلیل مشکلاتی که دارند، حجیم و ناکارآمد می دانند. بنابراین ترجیح می دهند تا حد امکان از استفاده از پالت های چوبی خودداری کنند. برخی از معایب پالت چوبی عبارتند از:

آسیب به پالت های چوبی

پالت های چوبی اگر به درستی نگهداری شوند می توانند سال ها دوام بیاورند. اما در طول سال ها در حین استفاده، قابل شکسته شدن هستند یا اینکه میخ های اتصال آن ها شل یا پرچ های آن باز می شود و محصولات و کارکنان انبار را با خطراتی مواجه می کند.

گاهی تخته های چوبی به دلیل حمل بارهای سنگین خم می شوند. در واقع پالت های چوبی به دلیل این که بافت حساسی دارند، می بایست از آن ها به خوبی نگهداری و مراقبت شود. که این کار سبب هزینه بر بودن برای مصرف کنندگان نیز می شود.

امکان کپک، قارچ و موریانه در بافت چوب

یکی دیگر از نقاط ضعف پالت چوبی این است که حشرات و موریانه ها، کپک ها و قارچ ها نیز می توانند در بافت این نوع پالت رشد کرده و تکثیر شوند. به همین دلیل، پالت ها باید به طور مرتب بررسی شوند.

بنابراین زمانی که این پالت ها برای صادرات به کشورهای آسیایی و اروپایی در نظر گرفته می شوند باید ضدعفونی شوند تا مشکلی برای ترخیص کالا از گمرک کشور مقصد به وجود نیاید. این کار زمان زیادی می برد و گران است.

پوسیدگی رطوبت

یکی دیگر از معایب پالت های چوبی این است که این پالت ها در اثر رطوبت پوسیده می شوند. به همین دلیل نمی توان از این پالت ها در مناطقی با هوای بد مانند شمال کشور استفاده کرد. زیرا پس از مدت کوتاهی پوسیده و خراب می شوند.

غیر ایمنی

یکی از بزرگترین مشکلات پالت های چوبی این است که به راحتی در حین حمل و نقل و یا حتی گاهی در حالت ثابت دچار مشکل و شکستگی می شوند و ایمن نیستند. زیرا این پالت ها به راحتی آسیب می بینند. در نتیجه می توانند پرسنل انبار را به دردسر بندازند، و یا این که به محصولات چیدمان شده بر روی پالت و سایر کالاها آسیب وارد کنند.

سختی تمیز کردن پالت چوبی

یکی دیگر از معایب پالت های چوبی این است که به راحتی کثیف می شوند اما به سختی تمیز می شوند. چون چوب دارای بافت ناهمواری است، اگر پالت های چوبی کثیف شوند، حتی پس از تمیز کردن، لکه ها و کثیفی را در بافت خود حفظ می کنند. به همین دلیل است که بسیاری از کشورها سال هاست که اجازه استفاده از پالت های چوبی را برای صنایع دارویی و غذایی نمی دهند.

 

 

هزینه بالای تعمیر و نگهداری

چوب به کار رفته در ساخت پالت های چوبی حالت فرسودگی را دارد که در اثر استفاده با فشار یا ضربه و یا قرار گرفتن در محیط های مرطوب، این حالت فرسوده شدن را در پیش می گیرد.

در نتیجه، هر سال که از پایان عمر پالت چوبی می گذرد، از استحکام آن کم می شود. به همین دلیل استفاده از پالت چوبی برای مصرف کنندگان، هزینه های گزاف تعمیرات را نیز در پی دارد.

در ادامه به شرح بیشتری از این معایب نیز می پردازیم:

این که مشکلاتی در بهداشت و پاکیزگی و ثبات تولید پالت چوبی وجود دارد.

همان طور که گفته شد چوب مستعد رطوبت و حشرات است و نمی توان آن ها را تمیز کرد. علاوه بر این، مشکل سطح و زنگ زدگی میخ در آن نمی تواند برطرف شود. با این حال ، از آنجا که چوب یک ماده طبیعی است، کیفیت آن تحت تأثیر بسیاری از آب و هوای منطقه ای و حتی همان دسته از مواد اولیه قرار دارد.

با این اوصاف عمر خدمات پالت چوبی کوتاه است و تعداد استفاده در صنعت از آن کم می باشد.

تقاضای پالت های چوبی، باعث مصرف زیاد یا حتی آسیب رساندن به منابع جنگلی شده است.

طبق نکات گفته شده تولید پالت های چوبی هیچ گونه سازگاری با محیط زیست را ندارند و برای تولید پالت هزاران تنه هزاران درخت از بین می رود.

چهار روش اصلی برای ساخت پالت وجود دارد:

اولین روش ساده ترین و ارزان ترین روش است که این نشان دهنده فناوری زیر است:

الوار تجاری از چوب گرد ساخته شده و به مقصد ارسال می شود. در نتیجه 25 تا 30 درصد زباله ها باقی می مانند که نیاز به دفع دارند. و ساده ترین راه ایجاد پالت است. این کار با کمک چکش و میخ انجام می شود، بنابراین قیمت چنین پالت چوبی کم است، اما چون کیفیت چندانی ندارد، نیازهای بسیاری از شرکت ها را برآورده نمی کند.

دوم تولید دستی با استفاده از ابزارهای پنوماتیک می باشد. با این فناوری پالت ها به صورت دستی نیز مونتاژ می شوند اما به جای چکش های معمولی از چکش های بادی استفاده می شود. این به شما امکان می دهد سرعت تولید را افزایش دهید و کمی کیفیت محصولات را بهبود بخشید. هزینه یک پالت چوبی ساخته شده با استفاده از چکش پنوماتیک کمی بیشتر از گزینه اول است.

از معایب آن می توان به کیفیت پایین به دلیل عدم رعایت ابعاد و خطای دید انسانی اشاره کرد که می تواند منجر به مونتاژ بی کیفیت محصول و در نتیجه آسیب دیدن بار در حین حمل و نقل شود.

سوم که عمدتا در کشورهای اروپایی استفاده می شود. نشان دهنده استفاده از ماشین های نیمه اتوماتیک است. آن ها به شرح زیر عمل می کنند: دستگاه میخ ها را به تخته ها می کوبد که در قالب های فلزی قرار می گیرند. قالب ها به صورت دستی پر می شوند. با استفاده از دستگاه های نیمه اتوماتیک، پالت های باکیفیت با تمام تلورانس های ابعادی تولید می شود.

روش چهارم که گران ترین و با کیفیت ترین روش خط تولید تمام اتوماتیک است. کارگران فقط باید قطعات چوب را در دستگاه قرار دهند و سپس خود دستگاه پالت را در تمام مراحل پردازش می کند:

برش دادن؛

اتصال کردن؛

انبارداری؛

بسته بندی با نوار یا فیلم شیرینگ؛

باز کردن پالت تمام شده برای بارگیری.

کاربرد پالت چوبی
پالت چوبی

پربازده ترین دستگاه پالت سازی اتوماتیک در روسیه ماهانه بیش از 65000 پالت تولید می کند. در اروپا چنین خطوط اتوماتیک زیادی وجود ندارد. به عنوان مثال، در میان 18 مرکز تولیدی که اخیراً شرکت‌های داخلی از آن بازدید کردند، حتی یک مورد هم وجود نداشت که یک خط اتوماتیک در آن کار کند. با این حال، شرکت ها کارآمد عمل کردند.

مواد اولیه برای تولید پالت نیاز به رسیدگی دقیق دارد. تخته ها باید کاملاً خشک شوند، بنابراین آنها به صورت بریکت عرضه می شوند که در آن فضای کمی بین تخته ها وجود دارد. اگر تخته های چوبی به هوا دسترسی نداشته باشند و خیس باشند، پس از یک هفته آبی رنگ می شوند که آنها را برای تولید نامناسب می کند.

برای تولید از گونه های چوب سوزنی برگ و برگریز استفاده می شود. هر دو گونه به سرعت محو می شوند، که اگرچه بر کیفیت آن ها تأثیر نمی گذارد، اما چوب را از ظاهر بازاری خود محروم می کند. بنابراین برای نگهداری چوب باید آن را از نور خورشید و باران محافظت کرد.

از معایب دیگر پالت چوبی می توان به هزینه بالای تجهیزات آن اشاره کرد که از تولید انبوه جلوگیری می کند و عدم امکان اطمینان از دمای یکنواخت در محفظه را نشان می دهد.

خشک کردن محفظه ای رایج ترین و موثرترین روش الوار مورد استفاده برای پالت ها در یک محفظه مخصوص می باشد. سپس مواد در دمای 600 درجه سانتیگراد یا بیشتر و همچنین رطوبت مورد نیاز در آن نگهداری می شوند. این فناوری کاملاً خودکار است: محفظه شامل سنسورهایی است که دما و رطوبت را اندازه‌گیری می‌کنند و وقتی به مقدار مورد نیاز رسیدند، به طور خودکار فرآیند را تکمیل می‌کنند.

اگر این الزامات برآورده شود، پالت ها به کیفیت و قابلیت اطمینان بالایی دست می یابند. با این حال، در روسیه اغلب شرکت هایی وجود دارند که الزامات تولید را نادیده می گیرند، بنابراین هنگام انتخاب پالت برای یک انبار، باید تمام اسناد گواهی شرکت سازنده را به دقت مطالعه نمود.

بازیافت پالت چوبی

در حالی که پالت های چوبی زیست تخریب پذیر هستند، سرعتی که یک شرکت از آن ها استفاده می کند از مزایای آن می کاهد. حدود سیزده سال طول می کشد تا کاملاً تجزیه شود

آن هم درصورتی که پالت چوبی برای مدت طولانی در معرض نور خورشید، شرایط آب و هوایی یا عوامل پوسیدگی مانند قارچ یا باکتری قرار نگرفته باشد.

بازیافت پالت چوبی یک فرایند مهم در مدیریت مواد زائد و حفظ محیط زیست است. مراحل بازیافت پالت چوبی به شرح زیر است:

پالت‌های چوبی ضایعاتی باید جمع‌آوری و به مکان‌های مناسب بازیافت منتقل شوند. در این مرحله، پالت‌ها بر اساس نوع چوب، اندازه و وضعیت فیزیکی آن‌ها دسته‌بندی می‌شوند.

پالت‌ها باید بازرسی شوند تا تعیین شود آیا می‌توانند دوباره استفاده شوند یا نیاز به بازیافت دارند. پالت‌هایی که قابل استفاده مجدد هستند، ممکن است تعمیر و ترمیم شوند.

در این مرحله، اجزای غیرچوبی مانند میخ‌ها و سایر اتصالات از پالت جدا می‌شوند. این کار به آماده‌سازی چوب برای بازیافت کمک می‌کند.

چوب‌های پالت‌های از هم جدا شده به قطعات کوچک‌تر خرد می‌شوند. این کار معمولاً با استفاده از دستگاه‌های خاص انجام می‌شود. پس از خرد کردن، چوب‌ها می‌توانند به صورت پودر چوبی یا موارد دیگر پردازش شوند. این پودر ممکن است برای تولید تخته‌های چوبی، سوخت زیستی یا مواد بسته‌بندی استفاده شود.

چوب بازیافتی قابل استفاده برای تولید محصولات جدیدی مانند مبلمان، کفپوش، خمیر کاغذ و یا حتی به عنوان سوخت برای نیروگاه‌ها است.

ویژگی های پالت چوبی

استقامت پالت های چوبی خیلی زیاد نیست. به عنوان مثال پالت های چوبی به طور متوسط می توانند شش سفر را تحمل کنند. پالت های چوبی در حین حمل و نقل به احتمال خیلی زیاد آسیب می بینند که هزینه های تعمیر زیادی را به همراه دارد و علاوه بر آن برای تولید پالت های چوبی، درختان را قطع می کنند، که این امر خود سبب انتشار گازهای سمی می شوند و از بین رفتن به مرور محیط زیست را نیز به دنبال دارد. در ادامه با سایر ویژگی های این پالت می پردازیم:

دوام وظرفیت تحمل: پالت های چوبی از دوام وظرفیت تحمل کمی برخوردار می باشند و احتمال آسیب دیدن کالا در حین حمل ونقل بسیار زیاد است.

رطوبت: پالت های چوبی دربرابر رطوبت بسیار ضعیف می باشند و در استفاده از پالت چوبی محدودیت های وجود دارد و پالت ها چوبی در برابرحشرات وجوندگان . موریانه ها به سرعت از بین می روند و باکتری و کپک را به سرعت جذب می کند.

مواد اسیدی: پالت های چوبی در برابر مواد اسیدی دچار آسیب می شوند و از مقاومت کمی برخوردار می باشند و برای استفاده در صنایع های که نیاز به بهداشت الزامی می باشد استفاده از پالت چوبی توصیه نمی شود.

با گذر زمان و استفاده از پالت های چوبی در صنایع های مختلف و نیاز هایی که روزانه زیاد می شد اما هزینه های پالت های چوبی و  مدت ماندگاری کم پالت های چوبی سبب شد پالت های پلاستیکی با مزایایی فروانی که دارند تولید شوند. به طور کلی پالت های چوبی محصولات چوبی مستعد ابتلا به رطوبت و حشرات هستند و نمی توان آن را با آب تمیز کرد.

ظهور پالت پلاستیکی و روی کار آمدن این تجهیزات صنعتی در صنایع تحول بزرگی ایجاد کرد. با کشف پلاستیک و مواد سازنده پلیمری، ساخت پالت های پلاستیکی مشابه کارکرد پالت های چوبی آغاز شد.

این در زمانی بود که اکثر افراد فقط تصورشان از پالت، پالت های چوبی بود. در واقع، پالت های پلاستیکی سابقه ای بیش از 50 سال دارند و در طول زمان به تکامل خود ادامه داده اند و ارزش فزاینده ای را برای کاربران فراهم می کنند. به طور کلی، وقتی مردم در مورد خرید پالت می شوند، پالت های پلاستیکی به ذهن آن ها خطور می کنند.

علاوه بر این، طبق تاریخچه پالت پلاستیکی نشان می دهد که در طول دهه 1960، استفاده از روش قالب گیری دمشی و روش قالب گیری تزریقی برای تولید پالت پلاستیکی استفاده می شد. در ادامه این روند روش‌های دیگری از جمله قالب‌گیری فشاری، قالب‌گیری فوم ساختاری، قالب‌گیری چرخشی و شکل‌دهی حرارتی نیز شروع به کار کردند.

یکی از دلایلی که امروزه استفاده از پالت‌های چوبی تا حدودی منسوخ شد این است که در گذشته خطر آتش‌سوزی انبارها‌ را تا حد زیادی افزایش می‌دادند و از طرفی به دلیل نداشتن شرایط استاندارد بهداشتی در بیشتر صنایع ممنوع شدند.

امروز گسترش پالت‌های پلاستیکی به عنوان یکی از محبوب‌ و پر استفاده‌ترین ابزار‌های انبار داری و حمل و نقل به دلیل ویژگی ها و مزایای این محصول در صنایع و کسب و کارهای مختلف سبب بهبود روند کاری شد که در ادامه به این ویژگی ها و مزایا می پردازیم.

پالت پلاستیک

پالت پلاستیکی

پالت های پلاستیکی همانند پالت های چوبی، وسیله ای برای حمل ونقل و ذخیره سازی هستند. با گسترش استفاده از پالت به مرور این پالت ها تولید شده اند و به طور موثر در تمامی کسب وکار های کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار گرفتند.

فرآیند تولید پالت پلاستیکی برای ترکیب بهترین فناوری، در طول زمان تغییر کرده است. فرآیندهای زیر رایج ترین فرآیندهای تولید در صنعت قالب گیری پالت پلاستیکی هستند:

پالت های پلاستیکی قالب گیری تزریقی

پالت های پلاستیکی ترموفرمینگ

پالت های پلاستیکی قالب گیری دمشی

پالت های پلاستیکی قالب گیری فشرده

پالت های پلاستیکی قالب گیری چرخشی

پالت های پلاستیکی قالب گیری تزریقی

پالت پلاستیکی برای قالب گیری تزریقی

مواد اولیه درجه یک پلیمری از طریق قیف به ماشین تزریق پلاستیک منتقل می شود.

نوارهای گرمکن و استفاده از نیروی اصطکاک باعث ذوب پلاستیک می شود.

پلاستیک گرم شده در حالت مایع وارد قالب با ابعاد و اندازه و طرح مشخص شده، سپس طی فرآیندی خنک می شود و به یک پالت جامد در قالب تبدیل می شود.

قالب‌گیری تزریقی را می‌توان با استفاده از قالب‌گیری فوم ساختاری کم فشار یا قالب‌گیری تزریقی با فشار بالا انجام داد

پالت پلاستیکی برای قالب گیری تزریقی 

پالت پلاستیکی ترموفرمینگ

فرآیند ترموفرمینگ پالت های پلاستیکی جایی است که باید پلاستیک را تا دمای قابل انعطاف گرم کنید. بعد از اینکه به دمای مناسب رسید، می توانید آن را در قالب فرم دهید و اجازه دهید خنک شود.

فرآیند تولید پالت پلاستیکی برای ترموفرمینگ به شرح زیر است:

حرارت دادن پلاستیک به یک ورق پلاستیکی با ضخامت مورد نظر

سپس ورق یا ورق ها را در قالب فرم دهید، در حالی که هوا از بین ورق و قالب خارج می شود. این را می توان از طریق مکش خلاء انجام داد که گرما را مستقیماً خارج می کند.

سپس اجازه دهید پلاستیک خنک شود تا شکل پالت ایجاد شود.

پالت پلاستیکی بادی

روش تولید پالت پلاستیکی با استفاده از فرآیند بادی به این صورت که قالب با ابعاد مشخص آماده می شود. برای تولید پالت پلاستیکی معمولاً از پلی‌اتیلن (PE) یا پلی‌پروپیلن (PP) استفاده می‌شود. این مواد به خاطر ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی مناسب خود مانند سبکی، مقاومت در برابر ضربه و شرایط محیطی انتخاب می‌شوند. مراحل بعدی شامل ذوب کردن مواد اولیه و تولید پیش‌فرم است. پیش‌فرم‌ها معمولاً به شکل لوله‌ای و توخالی هستند که در مرحله بعد به شکل نهایی پالت تبدیل می‌شوند.

در فرآیند بادی، پیش‌فرم تولید شده در داخل قالب قرار داده می‌شود. سپس هوای فشرده به داخل پیش‌فرم تزریق شده و باعث انبساط آن می‌شود تا به شکل قالب درآید. این فرآیند باعث ایجاد دیواره‌های نازک و یکنواخت در پالت می‌شود.

پس از انبساط، باید پالت شکل گرفته خنک شود تا سخت شده و شکل خود را حفظ کند. معمولاً این کار در داخل قالب یا با استفاده از سیستم‌های خنک‌کننده انجام می‌شود. بعد از خنک شدن و سخت شدن پالت، پالت از قالب خارج می‌شود.

پالت پلاستیکی قالب گیری فشرده

پالت های پلاستیکی قالب گیری فشرده یک فرآیند مقرون به صرفه برای ساخت پالت های پلاستیکی است. این فرآیند ضایعات را به حداقل می رساند و شامل:

قرار دادن مواد در قالب و در حین اعمال فشار، گرم کردن قالب، تا زمانی که خشک کردن پالت پلاستیکی انجام شود. اگرچه این فرآیند آهسته ای برای ایجاد پالت های پلاستیکی است، اما برای کاهش هزینه ها و به حداقل رساندن ضایعات مفید است.

پالت پلاستیکی قالب گیری چرخشی

پالت‌های پلاستیکی قالب‌گیری چرخشی زمانی است که مواد را به قطعات کوچک آسیاب می‌کنید، آن‌ها را درون قالب قرار می‌دهید و حرارت می‌دهید تا زمانی که به شکل قالب تزریق شوند. بسته به نیاز شما و تعداد پالت هایی که باید بسازید، مشخص می کند که کدام فرآیند برای شما مناسب است.

کاربرد پالت های پلاستیکی

کاربرد عملکرد کلی عالی ، مقاومت در برابر دمای بالا ، مقاومت در برابر خوردگی ، مقاومت در برابر رطوبت ، مقاومت به حشرات ، عملکرد حمل و غیره ، سبب عمر طولانی 3 تا 8 برابر پالت چوبی است که تمیز کردن آن آسان است.
پالت های پلاستیکی به دلیل ماهیت سبک، سهولت در حمل و نقل ، به طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. این مزایا آنها را به انتخابی مطمئن در چندین بخش تبدیل می کند، از جمله:

صنایع غذایی و آشامیدنی:

پالت های پلاستیکی به دلیل داشتن خواص بهداشتی برای بخش مواد غذایی و آشامیدنی بسیار مناسب هستند. آن ها را می توان به راحتی تمیز و ضدعفونی کرد تا خطر آلودگی مواد غذایی را کاهش دهد. مقاومت آن ها در برابر رطوبت همچنین پالت های پلاستیکی را برای محیط های مرطوب مانند سردخانه ها ایده آل می کند.

کاربرد پالت های پلاستیکی
کاربرد پالت پلاستیکی

صنعت داروسازی:

با قوانین سختگیرانه حمل و نقل و نگهداری داروها و تجهیزات پزشکی، پالت های پلاستیکی یک انتخاب عالی برای صنعت داروسازی هستند. طبیعت سبک، بادوام و تمیز کردن آسان آن ها مطابق با استانداردهای بالای صنایع است.

صنعت خرده‌فروشی:

برای خرده‌فروشان، پالت‌های پلاستیکی سهولت جابجایی، چیدن و ذخیره‌سازی را ارائه می‌کنند. اندازه سبک و یکنواخت آن ها حرکت و انباشته شدن را تسهیل می کند، در حالی که دوام پالت های پلاستیکی باعث می شود چندین بار از آن ها استفاده مجدد شود.
صنعت خودرو:

بخش خودرو به پالت هایی نیاز دارد که بتوانند بارهای سنگین را تحمل کنند. پالت های پلاستیکی تزریقی به دلیل ظرفیت بارگذاری و دوام بالا در این صنعت مورد توجه قرار می گیرند.

صنعت ساخت و ساز: در زمینه ساخت و ساز، پالت های قوی برای پشتیبانی از مواد سنگین مانند آجر و کیسه های سیمان مورد نیاز است. پالت های پلاستیکی تزریقی به دلیل استحکام و دوام برای این منظور مناسب هستند.
صنعت صادرات: پالت های پلاستیکی برای صنعت صادرات سودمند هستند زیرا برخلاف پالت های چوبی نیازی به ضد عفونی کردن ندارند. علاوه بر این، ماهیت سبک وزن آنها به کاهش هزینه های حمل و نقل کمک می کند.

ویژگی پالت پلاستیکی

تفاوت های بارز پالت پلاستیکی با پالت چوبی

عمر پالت پلاستیکی چندین برابر پالت چوبی معمولی است. استفاده از ارزان ترین نوع پالت گزینه بهتری از استفاده پالت چوبی است زیرا دوام و ماندگاری و همچنین محافظت از کالا خیلی مهم  است.
قابلیت اطمینان ساختار پالت پلاستیکی بسیار بهتر از پالت چوبی است. میزان خسارت پالت پلاستیکی نیز ازپالت چوبی کمتر است ، که سبب خسارت به پالت وازبین رفتن آلودگی می شود. تفاوت در وزن پالت پلاستیکی  و پالت های چوبی یکی از موضوعات مهم در حمل ونقل می باشد زیرا وزن پالت پلاستیکی کمتر از پالت چوبی می باشد.
در مقایسه با پالت چوبی، پالت پلاستیکی مناسب است. پس از تمیز کردن کامل، همچنان مورد استفاده قرار می گیرد و هیچ گونه آسیبی به بافت پالت وارد نمی شود.

تفاوت پالت پلاستیکی با پالت چوبی

پالت های پلاستیکی در صنایع خاصی از جمله:
غذا ، دارو ، انبارها ، ماشین آلات و سایر صنایع نسبت به پالت های چوبی محبوب تر هستند و همچنین می توانند مطابق با الزامات کارخانه ، مانند افزودن آرم کارخانه ، جایگزین کردن رنگ ، سفارشی شوند.
پالت پلاستیکی قدیمی یا آسیب دیده را به راحتی می توان بازیافت کرد و به عنوان پالت سبز در سطح کشور شناخته می شود. یعنی دوستدار محیط زیست هستند.
هیچ گونه حفاظت از محیط زیست در پالت چوبی نسبت به مواد پالت پلاستیکی وجود ندارد، اما در مقابل، پالت پلاستیکی می تواند بازیافت شود و سپس برای بازسازی آن به کوره برگردانده شود، یا از آن برای تولید سایر محصولات پلاستیکی استفاده شود.

سخن آخر

در تمامی مباحث گفته شده به این نکته اشاره شد که یک محصول چقدر می تواند استاندارد ها و معیارهایی را در خود داشته باشد تا در عملکرد اصلی موفق عمل کند. ماهیت پالت نگهداری و حمل و نقل بار و کالا می باشد. اما تفاوت هایی که جنس های مختلف این سازه در عملکرد آن ایجاد می کند، سبب مشخص شدن شاخص ترین تفاوت ها می گردد که انتخاب آن ها را برای کاربرد مورد نظر هر کسب و کاری سختتر می کند.

گروه صنعتی پارس پالت با سابقه ای چندین ساله در زمینه تولید و توزیع انواع پالت پلاستیکی، بهترین کیفیت این محصولات را در بازار عرضه می کند. انواع پالت پلاستیکی در ابعاد و اندازه 120 در 100، 120 در 80، 100 در 70، 90 در 60 و پالت های پتروشیمی 130 در 110 را با قیمت بسیار منصفانه ای به مشتریان مختلف در صنایع بسیار در سراسر کشور عرضه می کند.

fa.wikipedia

تفاوت های بارز پالت پلاستیکی با پالت چوبی

فهرست
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× کارشناس فروش غفاری